Producenci

  • Stanisław Wzorek

    Stanisław Wzorek

    Jesteśmy rolnikami, którzy na co dzień zajmują się uprawą zbóż i hodowlą trzody chlewnej. Od 2020 roku działamy w rolniczym handlu detalicznym. Z własnych świń karmionych paszą ze swoich zbóż produkujemy swojskie wyroby. Wyroby robione według starych, tradycyjnych receptur nie zawierających żadnych sztucznych barwników i konserwantów. Wędzone drewnem olchowym lub bukowym. Dbamy o niepowtarzalny, tradycyjny smak wyrobów, ale też pełne bezpieczeństwo Klientów. Regularnie przeprowadzamy kontrole jakości i współpracujemy z organami inspekcji sanitarnej. Działamy w oparciu o najnowocześniejsze standardy, co przekłada się na uzyskiwane efekty.

  • Monika i Marcin Błaszczyk

    Monika i Marcin Błaszczyk

    Jesteśmy młodymi rolnikami z Szonowa Szlacheckiego w Gminie Łasin, tradycja wyrabiania wędlin sięga w naszej rodzinie kilku pokoleń. Filozofią prowadzenia naszej działalności jest produkcja naturalnych i smacznych wędlin. Do produkcji używamy mięsa ze zwierząt pochodzących z naszego gospodarstwa, co gwarantuje najwyższą jakość. Ubój przeprowadzany jest w lokalnej ubojni, a następnie w naszym gospodarstwie wytwarzamy sami wędliny, całość odbywa się pod nadzorem powiatowej weterynarii. W procesie produkcji nie używamy żadnej chemii ani konserwantów, tak produkowane wędliny długo zachowują świeżość i wyśmienicie smakują. Bazujemy na naturalnych przyprawach i ziołach, a używane przez nas mięso jest najwyższej jakości.

  • Serowarnia Jasiurkowscy

    Serowarnia Jasiurkowscy

    Mam na imię Jakub, jestem lokalnym serowarem z Pałuk. Z rodzicami i żoną prowadzę rodzinne gospodarstwo rolne, zajmujemy się głównie hodowlą krów. To właśnie z ich mleka produkuję swoje rzemieślnicze sery. Specjalizuję się w produkcji sera żółtego dojrzewającego, twarogu i sera świeżego podpuszczkowego. Jednak oferta naszych produktów jest bardzo bogata i ciągle się powiększa. Mleko, masło, jogurty naturalne, kefiry cieszą się ogromną popularnością wśród naszych klientów. Serowarstwo to moja pasja, staram się ciągle udoskonalać swoje produkty i uczyć wciąż nowych rzeczy. W moim dorobku jest nagroda Burmistrza Żnina, którą otrzymałem w konkursie na Najlepszy Pałucki Produkt roku 2019 IV Biesiady Pałuckiej.

  • Cztery Strony Ciszy - ogród naturalny Monika Siedlecka

    Cztery Strony Ciszy - ogród naturalny Monika Siedlecka

    Jesteśmy rolnikami z wyboru. Kiedyś prowadziliśmy zwykłe miejskie życie typowych mieszczuchów zagonionych w pędzie między pracą a domem, dziś odkrywamy uroki polskiej wsi i jej niekończące się magiczne możliwości. A zaczęło się od pasji do uprawy ogrodu i miłości do natury. W połączeniu zaowocowało to kupnem małego 3,5 hektarowego gospodarstwa położonego w otulinie lasów i łąk. Potem było już z górki, uprawa kwiatów, następnie warzyw i owoców na własne potrzeby. Z dbałością i coraz większą świadomością aby było zdrowo, z poszanowaniem przyrody, bez używania chemii i - co dla nas ważne! - bez degradacji gleby. Krok po kroku, wychodząc od ogrodnictwa jako pasji doszliśmy do nowego stylu życia - rolnictwa regeneratywnego. Swój nowy świat budujemy od niedawna - od 3 lat. Dbając o własne zdrowe odżywianie postanowiliśmy podzielić się z Wami tym, co dobre i sprawdzone, tym co ma najwyższą jakość - nadwyżkami z własnej produkcji. Uprawiamy warzywa i owoce metodą no - dig, nie używamy sztucznych środków ochrony roślin, dbając tym samym o bioróżnorodność i wspieranie życia naturalnego w naszym otoczeniu, zarówno na ziemi jak i w glebie. Jeśli i Wam zasmakują nasze warzywa, chętnie rozszerzymy uprawy i będziemy się z Wami dzielić. A przy okazji zapraszamy do naszego gospodarstwa i ogrodu. Zawsze przyjemniej jest jeść coś co można zaobserwować jak rośnie i skąd pochodzi. Dbamy o jakość naszych produktów najbardziej jak można w duchu organic, ponieważ sami je spożywamy i karmimy nimi naszych bliskich.

  • Gospodarstwo Rolne Tomasz Gurgul

    Gospodarstwo Rolne Tomasz Gurgul

    Rodzinne gospodarstwo rolne w Grzybnie, założone w latach 40. XX wieku przez Józefa i Joannę Gurgul, od pokoleń pozostaje w rękach rodziny. Obecnie działa na powierzchni 36 ha i specjalizuje się w uprawie zbóż, rzepaku, truskawek oraz ziemniaków. Dzięki wielopokoleniowej tradycji i własnemu zapleczu maszynowemu, wszystkie prace wykonywane są samodzielnie, co pozwala na pełną kontrolę nad jakością produkcji. Uprawiane ziemniaki to sprawdzone odmiany Lilly i Queen Anne, a różnorodność odmian truskawek, od Ambrozji po Senga Sengana, zapewnia długie sezony zbiorów.

  • KozieŁawy Emilia i Krzysztof Witkowscy

    KozieŁawy Emilia i Krzysztof Witkowscy

    Od dziesięciu lat prowadzimy niewielkie dwunastohektarowe gospodarstwo rolne w miejscowości Ławy (gmina Rypin). Zajmujemy się produkcją i przetwórstwem mleka koziego. Pomysł na życie przyszedł w raz z zakupem dwóch pierwszych kózek Rosy i Lusi, od których wszystko się zaczęło... Pojawili się pierwsi klienci na mleko (są z nami do dziś) a potem na przetwory mleczne. W chwili obecnej posiadamy stado kóz liczące 160 sztuk matek dojnych. Część ich mleka przerabiamy we własnej, małej, przydomowej przetwórni.

    Produkujemy m.in sery półtwarde dojrzewające a'la Gouda, sery miękkie a'la korycin i imeretyńskie, jogurty, twarogi, pasaty twarogowe. U nas znajdziecie wyroby tak nietypowe jak sery pochodzenia gruzińskiego, Caciotte nacieraną wytrawnym winem z dodatkiem orzecha włoskiego, Crascenze w piwie porter czy Halloumi. Sery produkujemy od 2011 roku, dla nas i dla Was ciągle się rozwijamy… Fot. Mikołaj Kuras UMWK-P

  • Gospodarstwo Sadownicze E.M. Chabowscy

    Gospodarstwo Sadownicze E.M. Chabowscy

    Nasze gospodarstwo położone jest niedaleko Bydgoszczy, na urokliwych terenach Doliny Wisły. Strzelce Górne to zagłębie śliwek, wiśni i porzeczek. Tradycje sadownicze naszej rodziny sięgają lat powojennych . Owoce to nasz sposób na życie przepełnione pasją i smakiem. Obecnie mamy 8 ha porzeczki czarnej, 2 ha wiśni Łutówki i 2 ha śliwy węgierki (łowickiej, dąbrowickiej, węgierki zwykłej) oraz amatorskie nasadzenia czereśni, moreli, nektarynki, winogron i malin.

  • "Pasieka pod Lipą" Ewa i Czesław Mularczyk

    "Pasieka pod Lipą" Ewa i Czesław Mularczyk

    Pasieka „Pod lipą" jest pasieką rodzinną prowadzoną przez Czesława Mularczyka wraz z żoną w miejscowości Kijewo Szlacheckie. Miody z pasieki charakteryzują się wyjątkowymi walorami smakowymi oraz właściwościami prozdrowotnymi, które wywodzą się że specyfiki mikroklimatu i bogatej szaty roślinnej Doliny Dolnej Wisły. Wysokość jakość miodów zawdzięczana jest również dzięki ponad 40 -to letniej praktyce pszczelarskiej.

  • "U Doroty"-Dorota Słomkowska

    "U Doroty"-Dorota Słomkowska

    Firma „u Doroty” powstała w 2019 roku na terenie gospodarstwa rolnego Doroty i Franciszka Słomkowskich w Murczynie na Pałukach. Na powierzchni 55 ha prowadzimy produkcje roślinną, a także produkcję zwierzęcą. Własne wyroby mięsne od zawsze gościły na naszych stołach. Nasi dziadkowie i rodzice pokazali nam receptury jak stworzyć naturalny i zdrowy produkt. Początkowo robiliśmy wędliny dla naszej rodziny i przyjaciół. Postanowiliśmy rozwinąć naszą pasje i udostępnić produkty na szerszą skale. Dzięki dofinansowaniu unijnemu mogliśmy zakupić maszyny, tym samym ułatwiając sobie pracę, zwiększyliśmy produkcję docierając do szerszego grona odbiorców. Nasze wyroby oparte są na naturalnych składnikach, bez ulepszaczy i konserwantów. Wędzone drewnem w przydomowej wędzarni mają wyjątkowy smak.

  • Mirosława i Bogdan Liczbik

    Mirosława i Bogdan Liczbik

    Państwo Mirosława i Bogdan Liczbik zajmują się hodowlą drobiu od 15 lat, od 6 lat hodują również gęsi. Ich gospodarstwo mieści się w miejscowości Marianki w gminie Kijewo Królewskie. Ich drób cieszy się ogromnym powodzeniem, a produkowane przez nich wyroby wyróżniają się niezwykłym smakiem. Już dwukrotnie zdobyli „Złotego Półgęska”, nagrodę corocznie przyznawaną podczas festynu „Gęsina na św. Marcina” w Przysieku. Hodowla drobiu w ich gospodarstwie odbywa się od 1 dniowego życia pisklaka do ubój i przerób drobiu. Państwo Liczbik, również samodzielnie przygotowują pasze. Są to mieszanki płatków owsianych, kiełków jęczmiennych i parowanych ziemniaków. Chów zwierząt obydwa się na wybiegu lub w tzw. klatkach dzielonych. Produkowane przez Państwa Liczbik wyroby wykonują samodzielnie w oparciu o tradycyjne przepisy z niezwykłą starannością o smak i aromat.

  • Pasieka z Doliny Drwęcy

    Pasieka z Doliny Drwęcy

    Nasza Pasieka mieści się w Dolinie Drwęcy. Na obszarze malowniczego krajobrazu ujścia Drwęca do Wisły, chronionego programem NATURA 2000, którego kształt przypomina lecącego ptaka. Na chwilę obecną pasieka liczy 200 uli. Nasze pszczoły zapylają różnorodny ekosystem. Dzięki nim możemy pochwalić się miodem lipowym, gryczanym, akacjowym, rzepakowym, wielokwiatowym, leśnym i jakże cennym, a trudnym do kupienia miodem faceliowym. Każdego dnia, angażując się w prace w pasiece, myślimy o tym, że jest to nasz wkład, nasza mała cegiełka, w budowanie pięknego i zrównoważonego ekosystemu jakim jest nasza Planeta. I nic, nawet użądlenia tych małych, a jakże potężnych stworzeń, które nie oszukujmy się, zdarzają się, nie jest w stanie zniechęcić nas do pracy na rzecz naszych dzieci i przyszłych pokoleń. W tym miejscu, zapraszamy Was nie tylko do zakupu naszych miodów, ale również do odwiedzenia Pasieki z Doliny Drwęcy. Odwiedźcie nas jak tylko będziecie w pobliżu. Od nas, w towarzystwie naszych pszczół, możecie rozpocząć swoją wędrówkę malowniczym szlakiem Doliny Drwęcy.

  • Gospodarstwo Rybackie Ryby-Borucin Łukasz Pawikowski

    Gospodarstwo Rybackie Ryby-Borucin Łukasz Pawikowski

    Nasza rodzinna wędzarnia ryb działa od pokoleń, oferując wyłącznie świeże i wysokiej jakości ryby z pobliskich jezior i od sprawdzonych dostawców. Położona na obrzeżach małego miasteczka, w otoczeniu przyrody, łączy tradycję z nowoczesnością. Wędzimy ryby w dymie z drewna olchowego oraz w nowoczesnych wędzarniach elektrycznych, dostosowując się do różnych gustów klientów. Każdy etap produkcji to praca całej rodziny, co gwarantuje jakość i niepowtarzalny smak. Nasze wyroby cenione są za intensywny aromat i delikatną konsystencję, przyciągając smakoszy z okolicznych miast i wsi. Gospodarstwo Rybackie Ryby-Borucin prowadzi także hodowlę ryb, w tym najwyższej jakości narybku węgorza europejskiego, docenianego przez wiernych odbiorców.

  • OL-MAT Sp. z o.o.

    OL-MAT Sp. z o.o.

    OL-MAT to rodzinna firma zajmująca się przetwórstwem rybnym na skalę regionalną. Jesteśmy kucharzami z wykształcenia, ale przede wszystkim z powołania. Początkowo planowaliśmy otwarcie regionalnej jadłodajni z domowymi posiłkami, jednak ostatecznie stworzyliśmy mini przetwórnię specjalizującą się w produkcji ryb w zalewach octowych i octowo-pomidorowych w słoikach – i był to strzał w dziesiątkę. Realizację tego pomysłu rozpoczęliśmy w 2018 roku. Początkowo sprzedawaliśmy nasze przetwory na lokalnych targowiskach, później zdobywaliśmy miejsca na jarmarkach i kiermaszach, a po roku nawiązaliśmy współpracę z pierwszymi sklepami i restauracjami. W 2020 roku nasze wyroby zostały wyróżnione w kategorii „Dobry Smak” na Jarmarku Dominikańskim w Gdańsku. Do produkcji używamy świeżych ryb słodkowodnych i morskich oraz przypraw i warzyw od sprawdzonych dostawców. Mamy nadzieję, że ci, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować naszych wyrobów, znajdą u nas coś dla siebie.

  • EKO-MŁYN Kazimierz Jachymski

    EKO-MŁYN Kazimierz Jachymski

    Nasza rodzinna firma pod nazwą „Eko Młyn Kazimierz Jachymski” prowadzi przetwórstwo zbóż ekologicznych certyfikowanych na mąki i kaszę BIO. Przetwarzamy wyłącznie zboża pochodzące z naszego rodzinnego certyfikowanego gospodarstwa. Gospodarstwo w całości prowadzi produkcję ekologiczną od 2005 roku. Od roku 2015 zdecydowaliśmy się na samodzielne przetwarzanie własnych zbóż, a tym samym na skrócenie drogi od pola do stołu. W 2020 roku nasze mąki oznaczyliśmy dodatkowym określeniem "Mąki Kazimierza". Nasze mąki doskonale nadają się do wypieków chleba, ciast, omletów, gofrów a także do wytwarzania makaronów, pierogów, klusek oraz różnych innych smakołyków, w tym bezglutenowych (mąka gryczana).

  • Kraina Skrwy Manufaktura Zdrowia

    Kraina Skrwy Manufaktura Zdrowia

    Kraina Skrwy Manufaktura Zdrowia to przedsiębiorstwo ekonomii społecznej działające non-profit. Aktywnie angażujemy się w przedsięwzięcia społeczne, między innymi wspierając lokalne aktywności. Zatrudniamy osoby, które trudno miałyby znaleźć pracę oraz aktywnie rozwijamy ich potencjał zawodowy. Zakładając przedsiębiorstwo ten szczytny cel był naszym motywatorem do działania. Poza tym, chcieliśmy dostarczać na rynek produkty dobrej jakości, bez konserwantów, produkowane w tradycyjny sposób - tak jak kiedyś robiły to nasze babcie. Przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją prozdrowotnych syropów z owoców taki jak czarna porzeczka, czerwona porzeczka, aronia, czarny bez, pigwowiec japoński. Nasze syropy uzyskały certyfikat EKO przyznany przez akredytowaną jednostkę certyfikującą z upoważnienia Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi: Centrum Jakości AgroEko sp. z o.o.

  • Gospodarstwo Zielarskie Michał Wróbel

    Gospodarstwo Zielarskie Michał Wróbel

    Nasze rodzinne gospodarstwo istnieje już od 1936 roku. Pola z uprawami znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie rezerwatu przyrody „Zbocza Płutowskie” w samym środku Parku Krajobrazowego pradoliny Zakola Dolnej Wisły. Uprawiamy zioła, warzywa i zboża w sposób ekologiczny, potwierdzony certyfikatem

  • Gospodarstwo rolne Michał Musiał

    Gospodarstwo rolne Michał Musiał

    Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem rolnym specjalizującym się w tłoczeniu oleju na zimno z własnych upraw. Nasze gospodarstwo mieści się w Wielkim Rychnowie w gminie Kowalewo Pomorskie 20 km od Torunia. Proces produkcji nadzorujemy od momentu zasiewu poprzez uprawę, zbiór, magazynowanie nasion, tłoczenie i butelkowanie. Obecnie w gospodarstwie uprawiamy 7 roślin oleistych: gorczycę, len, czarnuszkę, rzepak, mak, konopie oraz lnicznik siewny. Oleje tłoczymy na zimno w temperaturze poniżej 35 stopni C z wyselekcjonowanych zdrowych i pełnych nasion. Nasze oleje są w pełni naturalne, nie są rafinowane, filtrowane i nie zawierają żadnych konserwantów. W przypadku większości upraw oleistych w ogóle nie stosujemy środków ochrony roślin, a część naszych upraw została objęta rolnictwem ekologicznym. Oleje tłoczymy na świeżo małymi partiami pod zamówienia klientów.

  • Gospodarstwo Rolne Swędrowscy

    Gospodarstwo Rolne Swędrowscy

    Gospodarstwo Rolne Ewelina i Michał Swędrowscy jest gospodarstwem z wielopokoleniową tradycją. Odziedziczyłem ziemie oraz hodowlę krów mlecznych od mojego ojca w 2011 roku. W oparciu o wiedzę rodziców i nasze zaangażowania sukcesywnie powiększyliśmy stado krów i areał ziem. Zwierzęta mają się tu bardzo dobrze – a to za sprawą robota udojowego, który obsługuje krowy 24 godziny na dobę. Część ziem gospodarstwa jest obsiana soczystymi trawami oraz kukurydzą z przeznaczeniem na własną zdrową paszę dla zwierząt. Od 2016 roku prowadzimy sprzedaż bezpośrednią mleka krowiego surowego, ale nie spoczęliśmy na laurach i zaczęliśmy małą produkcję serów podpuszczkowych. Klienci, którzy raz spróbowali naszych wyrobów wracają po nie systematycznie. Doceniają ich regionalny i rzemieślniczy charakter, prozdrowotne walory oraz nietuzinkowy smak.

  • Pasieka Jacek i Tomasz Paul

    Pasieka Jacek i Tomasz Paul

    Pasieka Rodzinna Jacek i Tomasz Paul, to rodzinne przedsięwzięcie, które znajduje się na obrzeżach puszczy bydgoskiej w miejscowości Gniewkowo. Jesteśmy pasieką wędrowną, co oznacza, że nasze pszczoły zbierają nektar z kwiatów w całym województwie kujawsko-pomorskim. Głównym miodem pozyskiwanym w naszej pasiece jest miód rzepakowy i wielokwiatowy. Oprócz tego pozyskujemy miód lipowy, faceliowy, akacjowy, gryczany. W swojej pasji łączymy dobre tradycje, dbałość o środowisko naturalne, troskę o najwyższa jakość naszych miodów i nowatorskie podejście do pracy. Od 2016 roku nasz pasieka należy do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza i Kujaw.

  • Sam miód - Kazimierz Sondej i Mariusz Wika

    Sam miód - Kazimierz Sondej i Mariusz Wika

    Pszczelarstwo to ciężki, ale jakże piękny zawód. Wszystko w rodzinie i poza nią kręci się wokół pszczół.
    Uczestnicząc w wielu specjalistycznych warsztatach i szkoleniach pszczelarskich poszerzamy ciągle naszą wiedzę, a jednocześnie dzielimy się z nią z młodszym pokoleniem, prowadząc wykłady w przedszkolach, szkołach oraz klubach seniora. Łącznie nasza pasieka z odkładami zapasowymi liczy około 200 rodzin pszczelich. Pasieki są ustawione na malowniczym terenie PAŁUK - w Żninie i okolicznych wsiach. W naszej działalności jesteśmy głównie nastawieni na pozyskiwanie różnych gatunków miodów. Prowadząc pasiekę wędrowną wozimy w okresie letnim pszczoły na pożytki w dalsze regiony kraju. W naszej rocznej ofercie posiadamy miód rzepakowy, rzepakowy kremowany, wielokwiatowy, akacjowy, faceliowy, lipowy, spadziowy liściasty, spadziowy iglasty, gryczany oraz słonecznikowy. Oprócz miodów pozyskujemy również takie produkty pszczele, jak pyłek kwiatowy, wosk i kit pszczeli - propolis.

    Kazimierz Sondej – Rzeczoznawca, Mistrz Pszczelarski, Mariusz Wika – Technik Pszczelarz

  • Maria Wiśniewska-Staszak

    Maria Wiśniewska-Staszak

    W gminie Kowalewo Pomorskie, lekko na uboczu, wśród pól rzepaku stoi dom Pani Marii Wiśniewskiej- Staszak, znany w okolicy jako ogrody Joli, bo tak właśnie zwraca się do naszej nowej producentki, każdy kto ja zna. Pani Jola od zawsze interesowała się ekologiczną uprawą owoców oraz warzyw. Jej dom otacza sad pełen jabłonek, grusz, mięty, krzaków borówki, truskawek, malin i aronii. Zaś przydomowy ogródek, otoczony polami rzepaku to starannie pielęgnowane grządki sałaty, cebuli, dyni, marchewki, ogórków oraz niewielki tunel foliowy, a w niej krzaczki pomidorów. Ze śpiewem na ustach Pani Jola sama pielęgnuje uprawę swoich warzyw i owoców, a następnie w zaciszu domowym przerabia je i według autorskich przepisów, niepowtarzalny smak i aromat zamyka w słoiczkach, małych, średnich i dużych, na słodko i na wytrawnie. Jedna z jej maksym życiowych brzmi: wiem, co jem! Przekonajcie się sami.

  • Gospodarstwo rolne Karolina i Robert Gołasz

    Gospodarstwo rolne Karolina i Robert Gołasz

    Jesteśmy małą rzemieślniczą piekarnią i cukiernią. Prowadzimy naszą działalność w ramach rolniczego handlu detalicznego, a co za tym idzie większość składników pochodzi z naszego gospodarstwa. Z wykształcenia jestem cukiernikiem wieloletnim stażem. Wraz z mężem wspieramy się wspólnie w naszych działaniach. Mąż ma pasiekę, która jest jego wielką pasją, a moją pasją jest cukiernictwo, od niedawna również wypiek chleba. Łączymy wspólnie siły -wykorzystując dobra natury do wypieków ciast i chleba. Nasze chleby w tym roku wygrały konkurs piekarni rzemieślniczych pieczywo - kromka.pl. organizatorem konkursu była Polska Izba Produktu Regionalnego na najlepszy tradycyjny wypiek rzemieślniczy. Zajęliśmy drugie miejsce, konkurencja była bardzo spora. Jest to dla nas ogromne wyróżnienie. Opieramy się tylko i wyłącznie na tradycyjnych recepturach i składnikach wysokiej jakości. Miód wykorzystywany do wypieku chleba i ciast mamy również z naszej pasieki. Zaś własne zboża mielimy na mąkę w zaprzyjaźnionym młynie. Nie używamy sztucznych polepszaczy, spulchniaczy, sztucznych aromatów. Nasze produkty są takie jak stworzyła je natura.

  • Gospodarstwo Rolne Agnieszka Pawłowska-Wypych

    Gospodarstwo Rolne Agnieszka Pawłowska-Wypych

    Gospodarstwo rolne Rak 18 to połączenie tradycyjnych metod uprawy roślin z najnowszą wiedzą technologiczną. W naszym gospodarstwie nie stosujemy żadnych środków chemicznych, stymulujących rozwój roślin czy też zwalczających szkodniki. Czyli w praktyce chwasty usuwamy przez pielenie a żyzność gleby osiągamy przez jej regularną pielęgnację oraz poplony. W efekcie zbieramy bardzo smaczne i zdrowe owoce i warzywa, które chcielibyśmy Państwu zaoferować. Zapraszamy do spróbowania naszych produktów.

  • Ewa i Adam Adamczyk

    Ewa i Adam Adamczyk

    Od lat prowadzimy gospodarstwo rolne, specjalizujące się w hodowli trzody chlewnej. Gospodarstwo położone jest niedaleko Żnina, na urokliwych terenach Pałuk. Wędliny robimy od bardzo dawna na własny użytek, a na sprzedaż dopiero od 2021 roku. „Mój mąż od dawna marzył o otwarciu rodzinnej manufaktury, ale życie zawodowe i rodzinne wciąż spychało to na dalszy plan. Teraz udało się rozkręcić większą produkcję w ramach rolniczego handlu detalicznego i z każdym dniem pojawiają się nowi klienci. Razem z mężem uczestniczymy w każdym etapie produkcji, co pozwala nam kontrolować każdy szczegół” - mówi Pani Ewa Adamczyk. Nasze wyroby przyrządzamy zgodnie z tradycyjną recepturą, która jest w naszej rodzinie przekazywana od pokoleń. Produkowane wyroby są pozbawione wszelkich ulepszaczy i konserwantów, a mięso wieprzowe jest najwyższej jakości i pochodzi z naszej hodowli. Procesy obróbki mięsnej oparte są na naturalnych metodach. Do wędzenia wykorzystujemy przydomową wędzarnię opalaną drewnem.