Brak dostępnych produktów.
Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.
Od dziesięciu lat prowadzimy niewielkie dwunastohektarowe gospodarstwo rolne w miejscowości Ławy (gmina Rypin). Zajmujemy się produkcją i przetwórstwem mleka koziego. Pomysł na życie przyszedł w raz z zakupem dwóch pierwszych kózek Rosy i Lusi, od których wszystko się zaczęło... Pojawili się pierwsi klienci na mleko (są z nami do dziś) a potem na przetwory mleczne. W chwili obecnej posiadamy stado kóz liczące 160 sztuk matek dojnych. Część ich mleka przerabiamy we własnej, małej, przydomowej przetwórni.
Produkujemy m.in sery półtwarde dojrzewające a'la Gouda, sery miękkie a'la korycin i imeretyńskie, jogurty, twarogi, pasaty twarogowe. U nas znajdziecie wyroby tak nietypowe jak sery pochodzenia gruzińskiego, Caciotte nacieraną wytrawnym winem z dodatkiem orzecha włoskiego, Crascenze w piwie porter czy Halloumi. Sery produkujemy od 2011 roku, dla nas i dla Was ciągle się rozwijamy… Fot. Mikołaj Kuras UMWK-P
Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.